24 Eylül 2010 Cuma

Şahsım tarafından tanınmakta epey geç kalınmış yetenekler!

   Efenim bugün sizlere izniniz olursa tanımış olmaktan ve dinlemekten son derece haz aldığım bir müzik grubunu tanıtmak istiyorum.
   Sol yandada gördüğünüz üzere Epica,2003 yılında kurulan Hollanda kökenli senfonik metal grubudur.
   Grup,Mark Jansen'in(size göre en sağdaki) After Forever adlı gruptan ayrılmasıyla kurulmuştur. 2002'nin sonlarına doğru Helena Michaelsen (grubun eski vokalisti) gruptan ayrılınca yerine o sıra Jansen'in kız arkadaşı olan Simone Simons(en önde) gruba geçti.Grubun kadrosu gitarist Ad Sluijter,davulcu Jeroen Simons, basçı Yves Huts(arka sol) ve klavyeci Coen Janssen'in(en sol) katılmasıyla tamamlandı.

   "The Phantom Agony"(2003-2004)
    Burada öne çıkan parçalar;The Phantom Agony,Feint ve Cry For The Moon oldu.Albümde yer alan  Facade of Reality adlı şarkı 11 Eylül 2001 saldırıları hakkında yazılmıştı.

   "Cosign to Oblivion"(2005-2007)
    Bu albüm Maya Uygarlığı ve onların zaman sistemlerinden esinlenilerek oluşturulmuş.Öne çıkan parçalar arasında başı,Blank İnfinity(bloğuma adını veren parça),Solitary Ground ve Quietus çekiyor.
    Özellikle Solitary Ground hiç bıkmadan tekrar tekrar dinlenilesi bir parça.Simone'un kadife sesinin yumuşaklığı işliyor tüm bedeninize siz dalıp giderken...
   Blank İnfinity'i şahsen ayrı bir kategoriye sokmak geliyor içimden.Bu sınıfın sadece bir metal parçası olmadığı kesin.Heyhat,böylesi bir şarkının videosu bile olmaması çok üzücü.Tozlu cd raflarında,mp3 listelerinin sonlarında saklanmaması ümidiyle!
    2005 ve 2006'da ise Kuzey Amerika turuna çıkan grupta,farklı müzikal planlarından dolayı Jeroen Simons grubu bıraktı.Kısa bir süre sonra,God Dethroned adlı bir gruptan Arien Van Weesenbeek(ön sol) sadece 4.albümde yer almak üzere geçici olarak gruba katıldı.

   "The Divine Conspiracy"(2007-2009)
    4.albüm yayınlanmadan önce Never Enough single olarak satışa sunuldu.İlk klip te doğal olarak bu şarkıya çekildi.Simone ses rengini daha çeşitli kullanmış parçada.Önceki albümlerine göre biraz daha sert bir albümdür.
   2007 yılında Arien Van Weesenbeek kalıcı olarak artık Epica'nın bir üyesi olduğunu açıkladı.

   "Design Your Universe"(2009-günümüz)
    Albüm 16 Ekim 2009'da satışa sunuldu.Yeni gitarist Isaac Delahaye(arka orta) bu albümde gruba katıldı.
Albümün ilk teklisi Unleashed 25 Eylül 2009'da satışa sunuldu.Klibi de pek bir ilgimi çekmişti.İzlemeniz tavsiye ederim.Kısa film tadında az biraz :) Ha bu arada unutmadan şarkının klavye sololarında dikkat ediniz :)

  Simone'a denilecek pek bişey yok zaten.Mezzo soprano imzasını atmış her zamanki gibi..... :)
  
  

2 yorum: